Facebook
Youtube
Telefon:06-30-446-6005, 06-30-249-9250
E-mail:mikes.laszlo@mikeslabrador.hu
Elérhetőségek
Fantázia Gránit Kft.
2230 Gyömrő, Üllői út 21.
 
 
Amennyiben e-mailben kér árajánlatot, kérjük a levélben adja meg telefonszámát is! Gmail felhasználók esetében előfordulhat, hogy válaszlevelünk a Gmail felület Promóciók mappájába kerül, kérjük ezt is ellenőrizze, ha nem találja ajánlatunkat fiókjában az árajánlatkéréstől számított 48 órán belül.

Gránit, márvány, mészkő és agglomerát kerítés fedlapok

Milyenek legyenek a kerítés fedlapok?

Milyenek legyenek a kerítés fedlapok?

Ha kerítés fedlapokat szeretne, ránk számíthat! Nem csak legyártjuk, amire szüksége van, hanem hasznos tanácsokkal is ellátjuk az anyagválasztást, méretezést illetően. Lassan, de biztosan közeledik a tavasz, és ahogy beköszönt a jó idő, úgy szaporodnak meg a teendők a kertben, ezért érdemes már most felkészülni. Ha a téli hónapok után ráférne egy kis munka a kerítésre, ne feledje, hogy fedkövekre is szüksége lesz, méghozzá nem is akármilyenekre. Miért is olyan fontosak ezek az elemek? A fedlapok legfőbb feladata, hogy óvják kerítéseket a beszivárgó nedvesség káros hatásaival szemben. Egyfajta lezárásai ezek a függőleges falsávoknak, melyek segítségével jelentősen növelhető a kerítések élettartama, ezen felül azonban esztétikai szerepükről is fontos említést tenni. Talán úgy tűnik, hogy a kerítés fedkövek nem befolyásolják az összképet, mivel rendszerint szemmagasságban vagy még feljebb kapnak helyet. A gyakorlat mégis azt mutatja, hogy igenis fontos, miből és milyen fedlapok készülnek, ezért érdemes egy kis időt szánni a tervezésre. Lássuk, mire érdemes figyelni! Elsőként az alapanyagot kell megválasztani, ami lehet ugyan egyszerű beton is, de valljuk be, ha fontos az összkép, ez a legkevésbé sem jó döntés. Ami viszont remek választás, az a gránit kerítés fedlap, ami letisztult, elegáns és természetes szépségével teszi tökéletessé a látványt. Ez az anyag ráadásul szinte bármilyen építészeti stílushoz illik, így mindenképpen érdemes fontolóra venni. Bármilyen magasságba kerül, a fedkő éle jól látszik minden szögből, tehát annak vastagsága is meghatározó. Az átlagos vastagság 5 cm, de készülhet egészen vékony, akár 3 cm-es és robusztusabb megjelenésű, 8-10 cm-es fedlap is. Amire még ezen felül figyelni kell, az a vízorr, ami szintén fontos a kerítés esztétikai értékét tekintve, hiszen megakadályozza, hogy lecsöpögő víz nyomot hagyjon. Ha ránk bízza a gyártást, elkészítjük a kerítés fedköveket gránitból, de ha az jobban tetszik Önnek, akár agglomerátból is. Nálunk egyedi szélességben és hosszúságban készülnek az elemek, vízorral vagy akár nélküle is, ahogy megfelel. Nézzen szét referenciáink között, és ha meggyőztük, készüljön velünk a tavaszi munkára!
Gránit kerítés fedlapok egyedi méretben

Gránit kerítés fedlapok egyedi méretben

A kerítés fedlap teljessé teszi a kerítést, és nem csupán esztétikai előnyt jelent, de a kerítés időjárás-állóságát is biztosítja. Egy kerítést többféleképp is meg lehet építeni: kizárólag fából, más anyagokkal együtt, kovácsolt vasból, kőből, téglából - és a sort még hosszasan folytathatnánk. Ezek közül nem mindegyik igényli a kerítés fedlapok felhelyezését, ám a kőből, téglából, vagy épp betonból épült kerítések esetében elengedhetetlen a kerítés fedlapok alkalmazása. Egy szép kerítés a csiszolt felületű, gránitból készült fedlaptól válik teljessé, az adja meg neki az "utolsó simítást". A gránit egyszerű, mégis időtlen eleganciája ráadásul szinte minden építészeti stílushoz illik, tehát akár egy modernebb ház, akár egy több száz éves, felújított villa is jól mutat, ha a kerítés fedkövei, párkányai és lépcsőburkolatai ebből az anyagból készülnek. A gránit ugyanis számos célra alkalmazható, tehát nem csak kerítés fedlap, de oszlop, falazott grill és ülőhely építéséhez is tökéletes, nem is beszélve a konyhapultról; mindennek csupán a megrendelő elképzelései szabnak határokat. Maradva a kerítéseknél: a lábazatnak és oszlopoknak a szélsőséges időjárási viszonyoknak is ellen kell állniuk, hiszen, ha a víz a falszerkezetbe szivárog, rövid idő alatt is komoly károkat tud okozni. A beszivárgott víz fagypont alatt ugyanis megfagy, így a térfogata megnő; legtöbbször ez a folyamat felelős a vakolatok és burkolatok leválásáért, illetve a falszerkezet repedéseinek kialakulásáért. A beszivárgó csapadékvíztől a kerítés támfalait megóvni csak úgy lehet, ha a vizet elvezetjük, erre pedig a legjobb megoldás azok tetejének fedlapokkal történő lezárása. A piacon kapható, előregyártott, kész kerítés fedlapok mérete nem mindig megfelelő, cégünk azonban egyedi méretekben gyártja le a szükséges méretű kerítés fedlapokat gránitból, agglomerátból, vagy mészkőből, ráadásul mindössze 8-10 munkanapos átfutási idővel. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és bővebb információra lenne szüksége a gránit kerítés fedlapokkal kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízni bennünket kerítése fedlapjainak elkészítésével, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!
Kerítés fedlapok gyártása egyedi méretre és elképzelésre

Kerítés fedlapok gyártása egyedi méretre és elképzelésre

Egyedi elképzelések megvalósításával vállaljuk kerítés fedlapok, kerítés fedkövek, fal és lépcsőburkolatok, fürdőszobapultok, bel- és kültéri párkányok gyártását gránitból valamint mészkőből, agglomerátból illetve márványból. A gránit nem igényel utólagos karbantartást, rendkívül strapabíró, egyszerűen kezelhető. További ellenálló képességet kölcsönöz a falnak, kerítésnek- ezáltal is növelve élettartamukat. Fagy és időjárásálló anyag. Az agglomerát mesterségesen tömörített kőzet, természetes márványból gyártják. 90%-át márványszemek alkotják magas szilárdságú poliészter gyantába ágyazva. Kiválóan alkalmazható külső és belső burkolásra minden olyan felületen, ahol egyébként természetes követ vagy csempét használnánk. Elsősorban bel és kültéri párkányok, fal és padlóburkolatok,lépcsőburkolatok készítésére alkalmas. A kerítés fedlapok elsősorban a kerítés védelmét szolgálják, azonban ennél jóval sokoldalúbb termékek, amelyek a ház körül több helyen is fontos szerepet tölthetnek be széles felhasználási skálájuknak köszönhetően. Miért érdemes mellettük dönteni? A kerítés fedkövek elsőszámú feladata a kerítés védelme a különböző mechanikai hatásoktól illetve az időjárás viszontagságaitól. Esztétikai szempontból is előnyösek, hiszen sokkal mutatósabbá, elegánsabbá, impozánsabbá teszik kerítését. A kerítés fedlap használata más esetben is kiváló megoldást jelenthet: ideálisak ház köré, telekhatároláshoz, falazott grill és ülőhelyek kialakításához, támfalak díszítésére. Mivel egyedi méretekben is elkészíthetőek, ezért szinte bármi megoldható velük amihez tartós, ellenálló- ugyanakkor mutatós fedőlapokra van szükség. Miért fontos a kerítés lábazat fedlap és kerítés fedkő? A kerítés lábazatnak hatékonyan ellen kell állniuk az időjárás viszontagságainak is. A szerkezetbe beszivárgó víz nagyon komoly károkat tud okozni, többek között a burkolat leválását is. A fedlap a falak ill. lábazat, a fedkő pedig a pillérek és oszlopok lefedésére szolgál. Vízorr segítségével vezetik el a vizet. Ideális megoldás kerítések, korlátok, erkélyek szegélyezésére. A legnépszerűbb alapanyagok közé tartozik a gránit és a mészkő, mészkő agglomerát. Eleganciájuk, mutatós megjelenésük semmihez sem fogható.  A kerítés fedlapok, ha a megfelelő alapanyagból készülnek rendkívül tartósak, nem sérülékenyek, hosszú élettartamúak. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretné kihasználni a termékeink által nyújtott előnyöket és praktikumot, forduljon hozzánk bizalommal bővebb információért. Érdemes pontos árajánlatunkat kérni, hiszen nincs két egyforma megrendelés. Munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről a honlapunkon megadott elérhetőségek bármelyikén.
Giallo Corona gránit: a tökéletes alapanyag kerítés fedlapokhoz

Giallo Corona gránit: a tökéletes alapanyag kerítés fedlapokhoz

A Giallo Corona gránit egy halványsárgás, rajzolatos, fényes felületű anyag, melyből tartós, időjárásálló és dekoratív kerítés fedlapokat készítünk.  Egy szép, rendezett kerthez mindenképp mutatós kerítés illik, ami készülhet fából, fémből vagy akár kőből. Azonban az esztétikus megjelenéshez nem elég a jól megválasztott alapanyag, annál még fontosabb a kivitelezés és a kialakítás, de fontos szerepe van a kerítés fedlapoknak is. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy miért érdemes Giallo Corona gránitból készíttetni a kerítés fedlapokat, illetve a kerti támfal fedést.  A Giallo Corona gránit színe halványsárgás, rajzolata egyedi és mutatós, felülete fényes. Előnye, hogy kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak, így bírja a fagyot és a vizet, nem fakul ki, elviseli az UV-sugárzást. Tartós és mutatós alapanyag, amely beltéren és kültéren egyaránt felhasználható.  Ahogy minden gránit, úgy a Giallo Corona is egy igen sokoldalú anyag, amelyből cégünk már több kerítés fedlapot, illetve kerti támfal lefedést készített. Fontos, hogy a fedkövek alsó élébe általában vízorrt marunk. Ez egy, a párkányok, könyöklők alján kialakított horony, amelynek feladata az esővíz elvezetése. Enélkül a lecsöpögő vízcseppek a falon folynának le, csúnya nyomot hagyva a vakolaton és eláztatva a falat. Az oszlopokhoz körben profilozott oszlopsapkát is tudunk készíteni, némelyik fedkőhöz pedig záró-, esetleg forduló elem is tartozik. Érdemes még figyelni a fedlapok vastagságára is, mert ez meghatározó lesz a kinézet szempontjából.  A kerítés fedlap gránitból nem csak tartós, hosszú élettartamú, hanem praktikus és rendkívül dekoratív is. A gránit, mint kerti támfal fedés is tökéletes választás, de akár kerten belüli lépcső is készíthető belőle. Utóbbi esetében a felület bőrkefélt, nem fényes, így kevésbé csúszik.  Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a gránit kerítés fedlapok iránt, forduljon hozzánk bizalommal és kérje bővebb tájékoztatásunkat! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén.